Maak kennis met Youri van Vliet, manueel therapeut binnen het Fysiohuis
Youri studeerde in Utrecht af als fysiotherapeut. Een paar jaar later rondde hij de Master Manuele therapie af, waarmee hij zich specialiseerde in de wervelkolom. In een kort interview vertelt hij iets over zichzelf en zijn werk binnen het Fysiohuis.

Hoe ben jij terecht gekomen bij het Fysiohuis?
Voor mijn masteropleiding liep ik stage bij Esmee en Anne-Marie, er was een goede klik en toen er ruimte kwam voor een extra collega, heb ik mijn kans gegrepen.
Waarom zit jij op je plek bij het Fysiohuis?
Door de vele disciplines in het fysiohuis en het persoonlijke contact met huisartsen kan ik mijn patiënten goed helpen. Bovendien gaat het bij Fysiohuis om kwaliteit en niet om kwantiteit, dat past bij mij.
Ik vind het heel leuk dat ik binnen het Fysiohuis de mogelijkheid krijg om mee te denken over de organisatie. We werken bijvoorbeeld in vakgroepen, ik zit in de vakgroep manuele therapie. In de vakgroep bedenken we samen de doelen voor het nieuwe jaar, hierdoor voel ik me heel betrokken.
Ook wordt er jaarlijks een visiedag gehouden, waarin ik input kan geven over mijn visie en mijn ideeën kan delen.
Wat maakt jouw werk uitdagend?
Ik leer veel van mijn ervaren en gespecialiseerde collega's, ik kan altijd bij ze terecht met vragen. In het begin was ik nog vrij onzeker over mijn praktische vaardigheden en was ik daarom heel blij dat ik bij de manueel therapeuten terechtkon voor tips en tricks. Binnenkort kijk ik bijvoorbeeld een keer met mijn collega Marnix mee, om een schouder echo-onderzoek te zien. Bovendien vind ik mijn werk uitdagend, omdat geen dag hetzelfde is en door de grote variatie aan lichamelijke klachten die ik behandel bij het Fysiohuis.
Harde werkers
Ik zie in Bunschoten-Spakenburg veel lichamelijke klachten ontstaan door voortdurende stress en te hoge belasting op werk. Als ik bij de echte Spakenburgers hier over begon dan kreeg ik vaak te horen dat ik hier zeker niet vandaan kom. Het leuke is dat na tijdje behandelen zij er toch echt achter kwamen dat zij iets moeten doen aan de psychische factoren die de klachten in stand hielden. Zo kreeg ik ook een keer een mail van iemand die tegen een burn-out aan zat. Zij gaf aan dat zij een stap terug had gedaan en zij daardoor zich zoveel beter voelde. Zij was heel dankbaar voor mijn informatie en advies. Dat was leuk om te horen.







